Dwaasheid heeft haar eigen recht

Geld zet mensen soms aan tot het nemen van verregaande beslissingen. Zo ook in dit stuk.
Op haar zestiende trouwt Emma met een welstellende weduwnaar met drie kleine kinderen. Eigenlijk zelf nog een kind, ontfermt ze zich over hun opvoeding.
De kinderen groeien op en bereiken, elk op hun eigen manier, de hoogste sporten van de sociale ladder.
Na het overlijden van haar man besluit Emma haar jeugddromen waar te maken. Ze gaat daarbij ongeremd te werk en veroorzaakt opschudding.
Als ze besluit een gedachtenis-fonds op te richten ter ere van haar man, gaan de poppen pas echt aan het dansen. Het fonds zal gefinancierd worden met het geld van het familievermogen. Dit zet kwaad bloed bij de kinderen. Wanneer ze merken dat Emma niet toegeeft, misbruiken zij hun macht en invloeden om haar te laten opnemen in een instelling, in de hoop op die manier van gedachten te doen veranderen.
Bij het begin van het stuk zitten een aantal gasten van de instelling "Het Klooster" de komst van Emma af te wachten.

We hechten veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens zodat privacy wordt gerespecteerd. In onze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over (welke gegevens we verzamelen) hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij houden ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening EU 2016/679). Onze volledige privacyverklaring vindt u hier