De Golf

Het stuk "De Golf" (The Wave) is gebaseerd op een waar gebeurd experiment dat in april 1967 plaatsvond in de Cubberley High School in het Californische stadje Palo Alto.

De 23-jarige net afgestudeerde leraar, Ron Jones, die geschiedenis onderwees, werd in deze school aanzien als een van de meest progressieve aanwinsten. Dat bewees hij ook met een wel erg speciaal experiment.

Omdat de leerlingen in zijn geschiedenisles over W.O. II niet allemaal even enthousiast aandachtig waren. Probeerde hij een manier te vinden om hen allemaal aan het denken te zetten.

Hoewel alles zich afspeelde in 1967 in de USA, opteerden we ervoor om het stuk hedendaags in Vlaanderen te situeren. Alle gegevens zijn zo universeel tijdloos dat een leraar zoals Ron Jones ook vandaag identiek hetzelfde experiment zou kunnen opzetten...

We hechten veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens zodat privacy wordt gerespecteerd. In onze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over (welke gegevens we verzamelen) hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij houden ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening EU 2016/679). Onze volledige privacyverklaring vindt u hier